Kokainkungen blev parkeringsvakt


I sin supersnabba båt, i sin Ferrari Testarossa eller i Madrids nattliv, när det var som hetast på 80-talet, överallt var Sito Miñanco kungen. Tobakshandlaren som hade befodrats till kokainhandlare och gjorde affärer med den ökända Cali-kartellen från Colombia hade blivit en legend i Galicien i norra Spanien och en av Spaniens främsta brottslingar. Mannen på bilden i videon ovan är inte Pablo Escobar som man lätt skulle tro utan Sito framför sitt lokala fotbollslag som hans pengar hjälpte till framgångar på planen.

Men ett spektakulärt liv med många utsvävningar leder till sist till uppmärksamhet från lagens långa arm. Sito var inte oroad då han hade poliser och skatteinspektörer på lönelistan, men 1994 tog festen slut och han dömdes till ett långt fängelsestraff. Han ska friges 2018 och har börjat sin återanpassning till samhället genom att börja jobba på en privat parkering.

Glamouren är långt borta nu, men kör förstås en leasad BMW 320 till jobbet även om han får tillbringa nätterna i fängelset och jobbet, ja det har en av hans gamla maffiakontakter fixat…