Min första dag utan Gilette

Gillette har lyckats provocera en del med en video som egentligen är ganska harmlös. Ska man koka ner budskapet är det väl egentligen bara: att män ska vara snälla. Inte mycket att bli upprörd för egentligen?

Ser man det i en bredare kulturell kontext med stort genomslag för feminism där de mest extrema formerna till och med omfamnar terrorväldet den islamiska staten blir det förstås lite mer kontroversiellt.

Det finns en historik där företag har satsat på kontroversiella feministprofiler för att marknadsföra produkter som i hög grad är riktade mot män, som fallet med Audi och Kakan Hermansson. Det har gett mycket uppmärksamhet men frågan är om det långsiktigt har skadat varumärket?

Jag är inte jätteupprörd över vad Gillette har gjort här, men efter att ha använt deras produkter i många år och sett rakhyvlar mer eller mindre som ett val mellan dem och billiga engångshyvlar, valde jag att pröva något nytt.

Hade säkert hållit mig till Gillette om det inte var så att jag precis behövde en ny hyvel. Valet föll på en Wilkinson Sword Hydro 3. Det finns som sagt inte så mycket att välja på och WS verkar vara det enda alternativet till billiga hyvlar. Hur var det då? Själva rakningen kändes faktiskt bekvämare än med Gillette, men själva hyveln något plastigare. I det stora hela är jag nöjd och tror inte att jag går tillbaka till Gillette på ett bra tag.