Dagens fräckis: toppsäljaren

Så var det killen som hade fått jobb på ett varuhus som hade allt och då menar jag verkligen allt.

 

När första dagen var över frågade chefen säljaren hur många kunder han hade haft.

– En, svarade killen.

Chefen blev då lite arg.

– Bara en? Normalt har våra säljare mellan tjugo och trettio kunder per dag. Hur mycket köpte kunden för?

– 896 452 kronor

– 896 452, sa chefen, hur lyckades du med det?

– Först sålde jag honom en liten fiskkrok och en rulle metrev, sen en stor fiskkrok följt av en komplett fiskeutrustning. Därefter frågade jag honom vart han skulle åka och fiska och han svarade till havet. Då sa jag till honom att han skulle behöva en båt och vi gick till båtavdelningen där jag sålde honom en Criscraft med dubbla motorer. Sen blev han osäker på ifall hans gamla Golf skulle orka dra båten så jag tog med honom till bilavdelningen och sålde en Nissan Pajero 4×4 till honom.

Chefen blev imponerad.

– Du menar att en kille kommer in här för att köpa fiskkrok och du säljer en båt och en bil till honom?

– Nej, nej. Han kom in för att köpa tamponger till sin fru och jag sa till honom att eftersom helgen ändå är förstörd så kan du lika gärna åka och fiska